יום שלישי, 29 במרץ 2011

על הקשר בין חניה לשעוני נוכחות

מסתבר שלתעשית הציוד לחניה ושעוני הנוכחות יש הרבה מין המשותף מה שלא כל כך מוזר שהרי בשתיהן מדובר ב- Time is Money בהבדל אחד כשאנחנו חונים אנחנו משלמים עבור הזמן בעוד שבמקום העבודה אנi אמורים לקבל תמורה

שתי דוגמאות לחברות עוסקות בשני התחומים :
  1. AMANO - חברה יפנית ענקית העוסקת בעיקר בתחום ציוד לחניונים ובשעוני נוכחות מכל הסוגים
  2. OTI  - חברה ישראלית הנסחרת ב- NASDAQ והעסקת בין השאר בנושא החניה (Easypark) - לאחרונה קנתה OTI את נכסי חברת גניס מערכות בע"מ והפכה בכך להיות אחת החברות המובילות בעולם בתחום שעוני נוכחות ניידים 

יום רביעי, 23 במרץ 2011

דוח חניה עמק חפר - פורום LawGuide

דוח חניה עמק חפר - פורום LawGuide

שלום רב,

בתאריך 02.03.10 הגעתי ללקוחות שלי בעמק חפר, וכרגיל לא היה שם שום מקום חניה (לא כחול לבן וחניונים מסודרים בכלל לא קיימים). עליתי לכמה דקות לאסוף מסמכים. כשחזרתי על האוטו לא היה שום דו"ח חניה.
בתאריך 14.07.10 קיבלתי דוח לכתובת בבית. ומיד רשמתי מכתב עם הסבר ובקשה לביטול קנס.

בתאריך 17.08.10 קיבלתי תשובה ממ. אזורית עמק חפר שבקשתי עוברת לבדיקה.

בתאריך 15.03.11 מקבלת קנס ע"ס 421 ש"ח כבר ממחלקה משפטית עם בקשה לשלם במיידי.

התקשרתי למועצה להסביר שלא קיבלתי שום מכתב מהם על כך שבקשתי לא התקבלה. נאמר לי שזה נשלח בדואר רשום (לא קיבלנו שום דבר מדואר רשום).
פקידת גביה טוענת שאין מה לעשות צריך לשלם היא לא יכולה לעשות שום דבר , טיפול עבר למחלקה משפטית.

כמה שאלות:
1. אני בן אדם שומר חוק - עובדת עם פאנגו באופן קבוע ומשלמת על כל חניה , בעמק חפר אין חניה , וחניתי באותו יום קרוב לחולות, איך הם יכולים לחייב אותי על משהו שהם לא נותנים לבעיה פתרון.
2. במידה ואני מצליחה להוכיח שלא קיבלתי דואר רשום , הם יכולים להוריד לי את הקנס ל250 ש"ח ?

המון תודה מראש.
דו"ח חנייה
דורון ויגלר, עו"ד
21/3/2011 11:21
טלי שלום,
ציינת בשאלתך שבתאריך 17.8.10 קבלת תשובה כי העניין בטיפול, האם זה היה טלפוני או בכתב?
בנוסף אם אכן שלחת את בקשתך לביטול הדו"ח בדואר רשום אזי תוכלי להביא אסמכתא על מסירה.
אני חושב שיש סיכוי רב שהמועצה תסתפק בקנס המקורי.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.

יום ראשון, 20 במרץ 2011

TheMarker - PaNGO תתחרה בסלופארק על חניה מוזלת בתל אביב - משפט

TheMarker - PaNGO תתחרה בסלופארק על חניה מוזלת בתל אביב - משפט

PaNGO תתחרה בסלופארק על חניה מוזלת בתל אביב
07:02 | 27.2.2011 מאת נורית רוט
שופטי העליון דחו את ערעור סלופארק על ההחלטה לאפשר למילגם חניה סלולרית להפעיל שירות ב-60 אגורות לשעה

>> שירות החניה הסלולרי PaNGo יוכל להמשיך לפעול בתחומי תל אביב-יפו, למרות ניסיונה של חברת סלופארק טכנולוגיות לאסור על החלת השירות המוזל - כך עולה מפסק דינו של בית המשפט העליון מהשבוע שעבר. העליון דחה את ערעורה של סלופארק על פסק דינו של שופט המחוזי בתל אביב יהודה זפט, שקבע בנובמבר 2008 כי מילגם מוסמכת להפעיל את הסדר החניה המוזל בתל אביב-יפו.

"מילגם קיבלה הרשאה להוזיל את תעריף החניה על ידי עיריית תל אביב. עיריית תל אביב פעלה במסגרת סמכותה כדין, הואיל ולה מוקנה שיקול הדעת הבלעדי בעניין קביעת תעריף החניה, תוך הבחנה בין תושב למי שאינו תושב".

בדומה לשירות החניה שסיפקה סלופארק, באמצעות שירות PaNGo של חברת מילגם ניתן להירשם מראש לשירות, וכל חיוג למספר טלפון ייעודי - 4500* - יחייב את הצרכן לפי משך הזמן שחנה, לפי תעריף הרשות המקומית. השירות מופעל על ידי החברה למשק וכלכלה של מרכז השלטון המקומי ומילגם חניה סלולרית.

סלופארק, הזוכה במכרז להפעלת שירות חניה מקומי סלולרי בתל אביב, עתרה ב-2009 לבית המשפט כדי שיצהיר כי חברת מילגם, המפעילה הסדר חניה ארצי בתל אביב, אינה מוסמכת להפעיל הסדר חניה המיוחד רק לתושבי תל אביב בעלי תו חניה אזורי. על פי הסדר זה, מותרת לתושבי העיר חניה בתעריף מוזל של 60 אגורות לשעה.

מילגם טענה כי הטעם העיקרי בעתירתה של סלופארק הוא ניסיון למנוע כניסת מתחרה לשוק החניה. גם עיריית תל אביב טענה כי אין לסלופארק בלעדיות בהפעלת המערכת לגביית דמי חניה.

השופט זפט דחה את העתירה, וקבע כי "משמעות קבלת עמדת סלופארק היא שהנהג העושה שימוש בהסדר החניה הארצי בתל אביב יידרש לוותר על זכותו לחניה בתשלום מוזל, והדעת נותנת שלא לכך התכוון המחוקק שרצה להיטיב עם ציבור הנהגים".

בערעור על החלטתו טענה סלופארק כי מילגם אינה רשאית להפעיל במסגרת הפעלת הסדר חניה ארצי אחיד את הסדר החניה המקומי המוזל. עוד טענה כי הפעלת ההסדר המקומי על ידי מילגם תקטין את נתח השוק שלה ותצמצם את הכנסותיה.

השופט ניל הנדל, שאליו הצטרפו השופטים אליעזר ריבלין ועדנה ארבל, דחה את הערעור בכותבו כי "סלופארק בדרישתה מבקשת למעשה, בניגוד לאמור בחוק ומטרתו, ליצור מעין מונופול על תעריף החניה באופן שכף בחירתו של הנהג תיטה לכיוונה. בזאת נעקרת בחירתו החופשית של הנהג. למערערת אין זכות לתבוע מעין מונופול על תעריף החניה המוזל". בנוסף קבע כי סלופארק הצהירה והסכימה בהסכם שחתמה עם עיריית תל אביב כי אינה רוכשת בלעדיות בתחום.

סלופארק חויבה בתשלום הוצאות ושכר טרחה למילגם, לעיריית תל אביב, לחברת אחוזת החוף ולחברה למשק וכלכלה בסכום כולל של 75 אלף שקל. (ע"א 280/09)

letters@themarker.com

עיריית בית שמש - קנסות חניה

עיריית בית שמש - קנסות חניה

תושב נכבד


קנס חניה ניתן על עבירת חניה באמצעות הפיקוח העירוני.
טיפול המשך של גבייה או ערעור נעשה באמצעות מדור חניה באגף הגביה.

לתשלום הקנס:

1. באגף הגביה -במדור חניה (אבא נעמת 2)
2. במוקד הטלפוני 02-9992728.
3. באתר התשלומים www.doh.co.il

לערעור על הקנס:

יש למלא טופס ערעור או טופס בקשה להישפט, לצרף צילום ת"ז וצילום הדו''ח ולהגיש ב:

1. אגף הגביה – מדור חניה (אבא נעמת 2)
2. בפקס 02-9925371.
3. במייל b.s.parking@gmail.com

טפסים להורדה:

1. טופס ערעור
2. טופס בקשה להישפט
3. חוק העזר העירוני


ynet "כופר חניה": אולי מגיע לכם כסף בחזרה - כלכלה

ynet "כופר חניה": אולי מגיע לכם כסף בחזרה - כלכלה


"כופר חניה": אולי מגיע לכם כסף בחזרה

אם קניתם דירה בבניין חדש, והעירייה גבתה ממכם "כופר חניה", שמטרתו לממן הקמת חניון קרוב לביתכם, כדאי לשים לב שהיא באמת בונה אותו. שמואל ודבורה צימירינג תבעו את עיריית ת"א על חניון שלא נבנה וקיבלו יותר מ-50 אלף שקל

עופר פטרסבורג

פורסם: 24.02.11, 09:28

ב־1992 שילמו שמואל ודבורה צימירינג לעיריית תל־אביב סכום של 27,824 שקל עבור מה שכונה אז קרן חניה והיום מוכר יותר בשם "כופר חניה": סכום כסף שגובה העירייה ממי שבונה בניין ללא חניה משלו, ומיועד לכאורה למימון הקמת חניון ציבורי.

ב־2007, אחרי שחלפו כבר 15 שנה מבלי שהעירייה הקימה חניון ציבורי בקרבת ביתם, תבעו אותה בני הזוג בדרישה שתשיב להם את כספם, לאחר שלא השתמשה בו למטרה לשמה גבתה אותו. באחרונה פסק בית משפט השלום לטובתם, והורה לעירייה לשלם להם את כל הסכום בצירוף ריבית בשיעור של 0.5% לחודש, ובתוספת של הוצאות משפט בסך 7,500 שקל. החניון שלא נבנה עלה לעירייה הרבה כסף, יותר מ־50 אלף שקל.

הנה מידע שהרשויות המקומיות, ובראשן עיריית תל־אביב, לא רוצות שתדעו. אם הרחבתם את דירתכם בעבר ושילמתם לעירייה דמי השתתפות בהקמת חניון ציבורי, יכול להיות שמגיע לכם כסף בחזרה. רשויות נוספות שגובות כופר חנייה הינן בין השאר עיריות ירושלים, חיפה, אשדוד, פתח־תקווה, ראשון לציון ואשקלון.

התנאי להחזרת הכסף? אם לאחר עשר שנים מאז ששילמתם לרשות המקומית שלכם את "כופר החניה" עדיין לא הוקם חניון ציבורי במרחק של עד 350 מטר מביתכם, אתם זכאים לקבל את הכסף בחזרה בצירוף ריבית והצמדה.

בעבר נדרש לנושא מבקר המדינה. לפי דו"ח שפירסם בשנת 2006, התברר כי בין השנים 1993 ל־2005 גבתה עיריית תל־אביב כופר חנייה בסך של כ־58.6 מיליון שקל, עבור הקמת 3,633 מקומות חניה חדשים. מרבית החניונים הציבוריים שהתוכניות להקמתם אושרו עוד בתחילת שנות התשעים לא הוקמו. מכאן שהעירייה והוועדה המקומית לא עמדו בהתחייבויותיהן כלפי רבים מתושבי העיר שנגבה מהם כופר חניה.

בנוסף, מן הדוח עולה כי העירייה ניצלה את היתרות שבקרנות החנייה לצרכים אחרים. היתרות הללו הסתכמו בפברואר 2006 בכ־77.4 מיליון שקל, שנוצלו לכיסוי הוצאות תקציביות אחרות, שוטפות ומיוחדות.

חלק מהתושבים ששילמו כופר חניה, ושנים רבות לאחר מועד תשלום הכופר לא הוקם חניון ציבורי בקרבת הנכס שבגינו שילמו, תבעו מהעירייה להחזיר להם את כספם. העירייה אמנם הגיעה להסדר החזרים עם חלק ממי שתבעו את כספם, אולם לא נעשו פעולות להשבת הכספים למשלמי כופר חנייה שלא תבעו זאת ועדיין לא קיבלו תמורה בעד כספם.

בעבורם ובעבור מי שנדרש כיום לשלם את הסכומים האלה, אנחנו מביאים מדריך קצר, שיאפשר לכם לשמור על זכויותיכם, ולעתים אף לקבל סכומים גדולים בחזרה מהעירייה.

עו"ד ליאור לוי ממשרד עורכי הדין של ענת בירן, המתמחה בדיני תכנון ובנייה ובייצוג מול רשויות מקומיות, מסביר כי מי שנדרש לשלם את כופר החנייה יכול להיות אדם פרטי שבונה בית צמוד קרקע או מרחיב מבנה קיים, וגם מי שיוזם פרויקטים של פינוי ובינוי או תמ"א 38, הרחבות במסגרת פרויקטים של שימור וגם קבלנים הבונים בניינים חדשים.

החוק דורש כאמור שהחניון ימוקם במרחק של עד 350 מטר מהמבנה שעבורו נגבה הכופר, אולם בתל־אביב נקבעה תוכנית מתאר שהתירה למקם את החניון גם במרחק של 500 מטר מהמבנה, ואף לרכז יחד כמה חניונים, כך שהמרחק יהיה אף גבוה יותר. "המשמעות המעשית של הוראה זו היא כי הוועדה המקומית רשאית ליזום הקמת חניון ציבורי אף במרחק של כמה קילומטרים מהנכס שבגינו שולם כופר החניה", קבע המבקר.

המבקר הוסיף כי מדובר בפגיעה חמורה במשלמי כופר החניה, השמה לאל את כוונת התקנות להעמיד לרשותם מקום חניה זמין וקרוב בתוך פרק זמן סביר. "על משרד הפנים והוועדה המחוזית לבחון את הפערים האמורים בין תקנות החניה לבין תוכנית ח' ולהביא לפתרון שימנע פגיעה במי ששילמו כופר חניה", קבע אז המבקר.

איך נקבע גובה כופר החניה?

גובה תשלום כופר חניה נקבע על ידי שמאי מקרקעין שנשכר על ידי הרשות. בתל־אביב למשל התעריף עומד על כ־40 אלף שקל למקום חניה בודד.

איך פונים לרשות לדרישת הכסף?

ראשית, יש לנסח פנייה בכתב לרשות, בבקשה להחזר תשלום "כופר חניה". במידה והעירייה לא תשיב לפנייה או תסרב, ניתן להגיש תביעת השבה.

לדברי עו"ד לוי – "לא די בכך שבכוונת העירייה לבנות חניון, אלא צריכה היא להראות כי אושרה תוכנית לבניית חניון זה או לחילופין הוצא היתר בנייה להרחבתו של חניון קיים. יש לשים לב לעובדה כי רשות מקומית שלא הקימה קרן חניה כלל לא רשאית לגבות כופר חניה".

רכישת תווי חניה - חברת דואר ישראל

רכישת תווי חניה - חברת דואר ישראל

רכישת תווי חניההדפס חזור >>
לא כדאי להסתכן בדו"חות חניה וקנסות – רכשו תווי חניה

קיימים תווי חנייה ארציים (ב- 3 הערים הגדולות) ותווי חנייה מקומיים במארזים של 5 כרטיסים.
כמה זה עולה

תעריף בש"ח
אוגד בן 5 יחידותבערך הנקוב

יום רביעי, 9 במרץ 2011

עיריית בית שמש - קנסות חניה

עיריית בית שמש - קנסות חניה

תושב נכבד


קנס חניה ניתן על עבירת חניה באמצעות הפיקוח העירוני.
טיפול המשך של גבייה או ערעור נעשה באמצעות מדור חניה באגף הגביה.

לתשלום הקנס:

1. באגף הגביה -במדור חניה (אבא נעמת 2)
2. במוקד הטלפוני 02-9992728.
3. באתר התשלומים www.doh.co.il

לערעור על הקנס:

יש למלא טופס ערעור או טופס בקשה להישפט, לצרף צילום ת"ז וצילום הדו''ח ולהגיש ב:

1. אגף הגביה – מדור חניה (אבא נעמת 2)
2. בפקס 02-9925371.
3. במייל b.s.parking@gmail.com

טפסים להורדה:

1. טופס ערעור
2. טופס בקשה להישפט
3. חוק העזר העירוני


בית המשפט פסל את מצלמות החניה

בית המשפט לעיניינים מקומיים פסל השבוע דוחות חניה שקיבל אזרח ממצלמות בגלל אי חוקיותן • דובר עיריית בני ברק: "יערערו בבימ"ש מחוז...