יום חמישי, 30 בדצמבר 2010

בקשה לייצוגית נגד עיריית ת"א בשל הטלת קנסות חניה - גלובס

בקשה לייצוגית נגד עיריית ת"א בשל הטלת קנסות חניה - גלובס


בקשה לייצוגית נגד עיריית ת"א בשל הטלת קנסות חניה
בקשה לייצוגית נגד עיריית ת"א בשל הטלת קנסות חניה
לטענת התובעים, על העירייה להחזיר את כספי הקנסות שהיא גובה בגין חניה במקומות המיועדים לבעלי תו חניה אזורי בלבד
28/12/2010, 15:02
שתף
HOT עסקים
אקסלנס קרנות נאמנות
קישורית
מט
כלל forex
ביטוח איילון
הראל
פעילים.88.58
מרצדס
GO MILION
טרייד וואן
לבית המשפט המחוזי בתל-אביב הוגשה היום (ג') בקשה לאישור תביעה ייצוגית בסך 11 מיליון שקל נגד עיריית תל-אביב, בטענה כי עליה להחזיר את כספי הקנסות שהיא גובה בגין חניה במקומות המיועדים לבעלי תו חניה אזורי בלבד.
לדברי התובעים הייצוגיים, עוה"ד תום סטרוגו ורוני הראלי, עיריית תל-אביב גובה קנסות בניגוד לדין, בגין חניה באזורים הללו, על אף שאין לה כל זכות לקבלם.
התובעים מפרטים כי בחלק ממקומות החניה בתל-אביב, המסומנים בצבעי כחול-לבן, הגבילה עיריית ת"א את החניה מהשעה 09:00 ועד השעה 17:00 בלבד, כאשר ביתר שעות היממה נקבע כי החניה באזורים הללו מותרת לבעלי תו חניה אזורי בלבד. כיוון שהחניה מסומנת בכחול-לבן, טוענים התובעים כי נהגים רבים טועים וחושבים שמדובר בחניית כחול-לבן רגילה, כיוון שאינם שמים לב לתמרור בממוקם בתחילת הרחוב.
כתוצאה מכך, טוענים התובעים, נהגים רבים טועים וחונים בחניה מוסדרת-מוגבלת לאחר שעות החניה בתשלום ו"זוכים" לקבל דוחות חניה. "כפועל יוצא מקבלת עיריית ת"א כספי אגרת הסדר חניה שאין לה זכות לקבל".
"מקוממים במיוחד הם כל אותם מקרים שבהם העירייה גם רושמת דוחות חניה בגין חניה ללא תו אזורי, וגם מקבלת את כספי אגרת הסדר החניה ששולמו בטעות על ידי ציבור נהגים, לאחר שעות החניה בתשלום", נכתב בתביעה.
עוד טוענים התובעים, כי עיריית ת"א ופקחי החניה יודעים שנהגים רבים משלמים לעירייה, מתוך טעות, קנסות חניה באזורים המסומנים בכחול-לבן ומיועדים לבעלי תו חניה אזורי, ואף על פי כן ממשיכה העירייה לגבות את כספי אגרת הסדר החניה, שאין לה זכות לקבלם.
לטענת התובעים, מי שזכאי לקבל החזר מעיריית ת"א הם "כל מי ששילם בשנתיים האחרונות שקדמו להגשת התביעה, אגרת הסדר חניה בעיר ת"א-יפו, בגין חניה בשעות המיועדות לחניית בעלי תו אזורי בלבד, במקומות חניה המסומנים בכחול-לבן על שפת המדרכה, אך מיועדים לבעלי תו אזורי בלבד".
טרם הוגש כתב הגנה.

יום שישי, 24 בדצמבר 2010

עולם החניה בטלפון הסלולרי שלכם !

החל מהשבוע תוכלו לקרוא את העיתון שלנו בטלפון החכם שלכם בפורמט מיוחד המתאים לטלפון נייד
נשמח לקבל הערות ותגובות 

המערכת 

יום שלישי, 7 בדצמבר 2010

היחידה לחניית נכים- קרית גת

היחידה לחניית נכים

האגף לצרכים מיוחדים > היחידה לחניית נכים

חניית נכים:

רכזת חניות – שושי ברבי.

האגף מטפל בכל נושא חניות הנכים בעיר – אישורי חניה לנכים, מטפל בשיתוף עם אגף שפ"ע בנושא תחזוקת החניות.

קריטריונים לקבלת זכאות להקצאת מקום חניה אישי בתחום העיר קרית גת:

  1. נכה בעל "תג עגלה". – הזכאות: הקצאת 2 מקומות חניה אישיים: אחד סמוך למקום המגורים ואחד סמוך למקום העבודה.

  • "תג עגלה" מקורי של משרד הרישוי.
  • העתק תעודת הזהות, לרבות ספח הכתובת.
  • חשבון ארנונה על שם הנכה.
  • העתק רשיון רכב על שם הנכה.
  • העתק רשיון נהיגה על שם הנכה או על שם אחר בתנאי שיוכיח, שמקום מגוריו בפועל עם הנכה.

  1. נכה בדרגת 60% בגפיים תחתונות, הזכאות: הקצאת מקום אחד אישי לחניה בסביבת מקום מגורים או סביבת מקום העבודה – על פי העדפת הזכאי.

  • "תג משולש" מקורי של משרד הרישוי.
  • העתק של אישורי וועדת ניידות של משרד הבריאות על דרגת נכות של 60% לפחות בגפיים תחתונות.
  • העתק תעודת זהות, לרבות ספח הכתובת.
  • חשבון ארנונה על שם הנכה.
  • העתק רישיון רכב על שם הנכה.

במידה ומבקש חניה במקום עבודתו יש צורך להביא אישור ממקום העבודה חתום בידי המנכ"ל או רואה חשבון המפרט את ימי העבודה ושעות העבודה של הנכה ומאשר כי מקום העבודה אינו מקצה מקום חניה לנכה.

* רצ"ב טופס בקשה לחניה לבעל תג נכה

ynet שימוש בחניית נכים: גם למנכ"ל סלקום אסור - רכב

ynet שימוש בחניית נכים: גם למנכ"ל סלקום אסור - רכב

שימוש בחניית נכים: גם למנכ"ל סלקום אסור

עמוס שפירא, מנכ"ל חברת סלקום, החנה את מכונית השרד שלו בחניית נכים הצמודה לבית הספר אביב, ברמת אביב החדשה. הורים זועמים: "חוצפה שאין כדוגמתה". עמוס שפירא: "הרכב חנה שם בשגגה, ואני מצר על כך"

ynet

פורסם: 06.12.10, 12:45

נראה שחניית אזרחים שלא כחוק במקום השמור לנכים, תהיה גם בעתיד אחת העבירות היותר מקוממות. כך גם במקרה שהגיע אתמול (א') למערכת ynet, ובו מתועדת מכונית הפאר של מנכ"ל חברת סלקום, עמוס שפירא, כשהיא חונה ביום ו' (3.12) בחניית נכים ליד בית ספר ברמת אביב. לדברי שולח התמונות המרשיעות, המכונית חנתה במקום המיועד לנכים במשך קרוב למחצית השעה.


מכוניתו של עמוס שפירא בחניית הנכים, בה אי אפשר לטעות

אחד ההורים הנרגזים ששלח את התמונות המרשיעות, הבהיר כי מדובר בחניה בה אף אחד מהורי התלמידים אינו מעז להשתמש אפילו לרגע, שכן בבית הספר

לומדים ילדים נכים, הזקוקים לחניה זו. "יכול להיות שהוא מיהר, שכן השעה הייתה כבר 12:05, ואם הגיע כדי לאסוף את אחד הילדים מבית הספר, הוא איחר במעט. אלא שהסיטואציה הזו מוכרת לכל הורה, ואף אחד אינו מעז לעשות שימוש בחניית הנכים הזו. מוזר שלא הייתה לו כל בעיה לעשות זאת, תוך שהוא נוסע לאחור ומכופף עם הפגוש האחורי את השלט האוסר על החניה שם למי שאינו נכה. הוא יצא מהרכב, שב לאחר כ-20 דקות, ולא התייחס כלל לנזק שהותיר", כך אמר ל-ynet אחד ההורים.

תגובת עמוס שפירא: "הרכב חנה שם בשגגה, ואני מצר על כך".

יום שבת, 4 בדצמבר 2010

הענקת תווי חניה לתושבים המתגוררים ברחובות בהם קיימת מצוקת חניה - מועצת רמת ישי

הענקת תווי חניה לתושבים המתגוררים ברחובות בהם קיימת מצוקת חניה - מועצת רמת ישי

ראש מועצת רמת ישי עפר בן אליעזר נפגש ביום ראשון השבוע עם מפקד משטרת מגדל עמק, רפ"ק יוסי כתב ודן איתו במספר סוגיות ובהן סוגיות התחבורה והחניה בישוב. הפגישה נערכה ברמת ישי וכללה סיור בישוב. בין השאר העלה ראש המועצה על הפרק אפשרות של הענקת תווי חנייה מיוחדים (לא בתשלום) לתושבי רחובות הסובלים ממצוקת חנייה. רפ"ק כתב הבטיח לבחון את הסוגיה.

דרומי - חדשות - אין חניה

דרומי - חדשות - אין חניה

אין חניה

אין חניה רחוב שחל
לפני כחודש נחסמו רחוב בלפור ושח"ל בעקבות שיפוצים של העירייה, ולתושבים הוצבו שלטים של אין חנייה באזור, ובמקומות שהוקצו חניות לתושבים החניות תפוסות. אתמול הגיע פקח בצהריים וחילק דוחות לכל המכוניות.









לפני כחודש סגרו חלק מרחוב בלפור לקראת עבודות תשתית. במקביל הוצבו שלטי "אין עצירה וחניה" ברחוב שח"ל ובנוסף רחוב שח"ל שונה מחד-סטרי לדו-סטרי. הדיירים ברחובות הצרים המחברים בין בלפור לשח"ל טוענים שאין להם מקום אחר להחנות את הרכבים ובנוסף, הדיירים מחלק הרחוב שנחסם גם נאלצים להעתיק את מקום חנייתם לשח"ל, אך בו הוצבו שלטים האוסרים חנייה.

אבי, תושב רחוב בלפור.מספר "אין לנו איפה להחנות את הרכב, לא לכולם יש חניות פרטיות. התושבים מרחוב בלפור שנחסם גם נאלצים להיכנס לרחוב שלנו שהוא צר מאוד בכל מקרה ועכשיו הוא הפך להיות עמוס יותר, גם מבחינת חניה וגם מבחינת תנועה. אין לנו ברירה אחרת אלא להחנות את הרכבים שלנו ברחוב. אתמול בצהריים היה פקח של העירייה חילק דוחות בסיטונאות, אני יודע שהתושבים כאן וגם אני מתעצבנים ולא יודעים מה לעשות. ראיתי את הפקח עם האופנוע מחלק הרבה דוחות, אנחנו חסרי אונים, לא יודעים מה לעשות, משפצים וזה מבורך אבל אנחנו סובלים כבר כמה זמן ועוד נמשיך חודשים רבים. "
תגובת העירייה:
כפי שהודענו לתושבים, אסורה החנייה והוצבו תמרורים המורים על כך. אסור לעבור על החוק.
כל דייר שפנה לעירייה קיבל תו חנייה כדי שיוכל להחנות בסמוך למקום מגוריו.
בתוכנית בוקר טוב דרום התראיין אבי, תושב רחוב בלפור
לראיון המלא

יום שני, 29 בנובמבר 2010

עיריית כפר סבא - טופס ערעור על דוח חנייה

עיריית כפר סבא - טופס ערעור על דוח חנייה

טופס ערעור על דוח חנייה

הנחיות להגשת הטופס:

  1. יש להדפיס את הטופס, למלא ולשלוח בדואר לכתובת: רשות החנייה , רחוב התע"ש 26 כפר סבא.
  2. יש לצרף לערעור מסמכים התומכים בתוכן הערעור.
  3. יש להגיש הערעור עפ"י המועדים הקבועים בחוק !
טופס ערעור על דוח חנייה

יום שלישי, 23 בנובמבר 2010

פיתוח ישראלי חדש




חברת גניס מערכות בע"מ היא חברה ישראלית מהמובילות בעולם בתחום טכנולוגיות החניה ובעיקר בתחום מחשבי חניה אישיים - Personal Parking Meters  .לאחרונה דווחה החברה על מערכת חדשה הנמצאת בפיתוח ה- APS . ה- APS מתבסס על מערך של סנסורים המותקנים בכל מקומות החניה והמשדרים למרכז פיקוח החניה מידע בזמן אמת על זמינות החניה







בנוסף הנהג מצויד במתקן בגודל של כרטיס אשראי והמאפשר לו לשלם באופן אוטומטי את דמי החניה הנדרשים ממנו על פי איזור החניה ושעת היום. 

בנוסף לנוחיות בתשלום מאפשרת המערכת גם אכיפה יעילה ומהירה של תקנות החניה . כל הפרה (אי תשלום או חניה לא על פי התקנות )מדווחת ישירות למרכז הפיקוח ופקח חניה נשלח מיידית למקום 

מידע נוסף על המערכת בסרטון  הבא :


החל מ- 1.1.2011 יהיה התעריף הנקוב לציבור של כרטיס חניה הארצי מנייר 5.8 ₪ לכרטיס ו- 29 ₪ לחבילה של 5 כרטיסים

החל מ- 1.1.2011 יהיה התעריף הנקוב לציבור של כרטיס חניה הארצי מנייר 5.8 ₪ לכרטיס ו- 29 ₪ לחבילה של 5 כרטיסים


TheMarker - 28 שקל לשעתיים חניה - ביקור קרובים בבתי החולים נהפך לעניין לעשירים בלבד - צרכנות

TheMarker - 28 שקל לשעתיים חניה - ביקור קרובים בבתי החולים נהפך לעניין לעשירים בלבד - צרכנות

| 22.11.2010 מאת רותי לוי
"חוק החניונים" התקבל במטרה להוביל לחיסכון הצרכנים, אך בעלי החניונים מתחכמים והתחום נשאר פרוץ ■ בכמה מבתי החולים בארץ מחירי החניה מגיעים לעשרות שקלים - וכשאין פיקוח הלקוחות השבויים, שמגיעים לבקר קרובי משפחה מאושפזים, נאלצים לשלם את המחיר

ב-1 בינואר 2009 נכנס לתוקפו "חוק החניונים". על פי החוק, מפעיל חניון יוכל לגבות דמי חניה מהשעה השנייה רק לפי יחידות זמן של 15 דקות, ולא בחיוב לשעה שלמה כפי שהיה נהוג עד אז. ואולם למרות הציפייה שהחוק יוביל לחיסכון עבור הצרכן, חניונים רבים התחכמו.

חלק מהחניונים העלו את תעריף החניה של השעה הראשונה כדי למנוע הפסדים בגין התעריף עבור השעה השנייה, וחלקם קבעו תעריף לכל 15 דקות, שבחישוב של שעה שלמה הוא גבוה יותר מהתעריף שהיה קבוע לשעה שנייה טרם כניסת החוק לתוקף.

החוק לא קבע מחירי חניה ואף לא מנגנון פיקוח על מחירי חניה בחניונים - הוא נועד לחסוך לצרכנים, ובפועל טורפד על ידי בעלי החניונים. ח"כ אורית נוקד, שיזמה את החוק בתור יו"ר השדולה להגנת הצרכן וכיום מתפקדת כסגנית שר התמ"ת, אמרה אז ל-TheMarker: "חניונים הם אחד מאותם שירותים שקשה לומר עליהם 'תנו לכוחות השוק לפעול', שכן אדם בוחר את החניון לפי המיקום שאליו הוא רוצה ללכת ולא על פי החניון הזול ביותר. במקרים שכאלה ראוי שהמחוקק יתערב ויתקן את העוול". בראיון אחר לתקשורת אמרה נוקד: "יש לשקול פיקוח וקביעת מחיר מרבי בנושא".

* חניון "שניידר" הינו חניון משותף לבית החולים בילינסון, ומבקרי בית החולים בילינסון יכולים לבחור באפשרות חנייה זו, הזולה יותר.

החוק האמור לא הבדיל בין חניונים פרטיים לציבוריים. זאת, מתוך אמונה כי לא מעט מהחניונים הפרטיים ממוקמים בסמוך למוסדות ציבור כמו בתי חולים ובתי משפט, כך שלנהגים אין כל אלטרנטיבה מלבדם. המצב בסוף 2010 לא השתנה, ותחום גביית דמי החניה נותר פרוץ ואף אחד לא מרים את הכפפה.

ביקור חולים בעשרות שקלים

אחת הדוגמאות הבולטות לבעיה היא מוסדות ציבוריים כמו בתי חולים. יש לא מעט חניונים הסמוכים לבתי חולים בישראל שגובים מחירים גבוהים מאוד עבור חניה, והלקוחות נאלצים לשלם עשרות שקלים ליום.

כך לדוגמה, בבית החולים קפלן ברחובות מבקר שיצא ונכנס כמה פעמים באותו יום נאלץ לשלם בכל פעם מחדש על החניה. נעה, שאביה אושפז בדצמבר 2009 למשך 18 יום בבית החולים, אומרת כי "אני ואמי הגענו כל יום עם הרכב שלנו ומעולם לא הציעו לנו תעריף מוזל, אך היה שומר בכניסה ויכולנו לצאת ולהיכנס ללא הגבלה כשהצגנו קבלה". חצי שנה מאוחר יותר, ביוני 2010, אושפז אביה של נעה בפעם השנייה בבית החולים. "גילינו שהשומר בחניה הוחלף במערכת ממוחשבת, ונדרשנו לשלם כמה פעמים ביום על כל כניסה מחדש".

ביום חמישי האחרון הוצב לראשונה שלט בעמדת התשלום בבית החולים קפלן, שמיידע את המבקרים כי בכניסה לחניון קיימת מצלמה שיודעת לתאם בין מספר הרכב לכרטיס החניה ומאפשרת כניסה למכוניות עד חצות באותו היום פעם אחת נוספת ללא תשלום. "זה בהחלט היה יכול לחסוך לנו כמה שקלים", אומרת נעה.

במסמך מינהל רפואה שהוציא משרד הבריאות למנהלי בתי החולים הממשלתיים והממשלתיים-עירוניים, נכתב כי "ככלל, התשלום לחניה הוא גלובלי עבור יום אחד החל מ-00:00 ועד 24:00, ללא הגבלה של מספר כניסות ויציאות מבית החולים במהלך אותו היום". ואולם קפלן אינו בית חולים ממשלתי, ולכן אינו מחויב לעמוד בתנאים אלה.

גם החניון בבית החולים איכילוב שנמצא במרכז תל אביב וצמוד למרכז מסחרי, גובה מחירים גבוהים מאוד. אביה של דפנה, למשל, הגיע לבקרה כשאושפזה באיכילוב לפני לידה שהוגדרה לידה בסיכון. בכל פעם שיצא האב מבית החולים במהלך היום הוא נאלץ לשלם 14 שקל על שעה שלמה, ואחרי חצות התחיל החישוב היומי מחדש. בסך הכל השאיר אביה של דפנה כ-100 שקל ביום בקופת החניון.

איכילוב הוא אמנם בית חולים ממשלתי-עירוני שנדרש לעמוד בתנאי מסמך מינהל הרפואה, אך הוא אינו מפעיל חניה למבקריו. כל המבקרים מופנים לחניון מרכז ויצמן הסמוך לבית החולים, שמופעל על ידי חברה פרטית.

המקרים של נעה ושל אביה של דפנה אינם חריגים. מבקרי בתי החולים הם צרכנים שבויים שנאלצים לשאת בהוצאות חניה מבלי יכולת לברור תעריפים. מבדיקת TheMarker עולה כי במרבית בתי החולים אין חניה חינמית ולא בכולם מונהגת מדיניות חיוב זהה. כך למשל, במרבית בתי החולים ייגבו מכם 15-20 שקל לחניה ליום קלנדרי (מ-00:00 עד 24:00), בין אם תשהו במקום שעה ובין אם תגיעו בשעות הבוקר המוקדמות ותצאו מבית החולים דקה לפני חצות. לעומת זאת, חלק מבתי החולים, כמו אסותא, איכילוב והדסה עין כרם, דורשים תשלום שעתי של 14-18 שקל עד לתקרה יומית גבוהה הרבה יותר, שעלולה להגיע ל-55 שקל.

בבית החולים רמב"ם בחיפה החניה אמנם אינה מוגבלת בזמן, אך בכל פעם שתצאו מהחניון ותיכנסו שוב תיאלצו להיפרד מ-20 שקל. במסמך של משרד הבריאות מסבירים כי "כל עוד אין מערכת לשמירת מחירים אחידים וארציים בחניונים פרטיים בישראל, אין אפשרות לקבוע מחירים אחידים לחניונים בתוך בתי החולים. אחרת, תמיד תתקיים אפשרות שהמחיר ברחובות העיר יכול להיות גבוה יותר מהמחיר בבית החולים, דבר שיגרום לשימוש בחניון על ידי אלה שלא באים לבית החולים".

גם באיכילוב מתעקשים להזכיר כי המרכז הרפואי ממוקם במרכז העיר, בסביבה עסקית פעילה הכוללת את בית משפט, חברות עסקיות ומוסדות תרבות ובילוי, עובדה הגורמת למצוקת חניה כללית באזור ולתעריף גבוה של חניה. "אנחנו המטרופולין של מדינת ישראל, אין שטח, בית החולים בנוי כלפי מעלה ולצערנו אנחנו לא יכולים להנחית מכוניות על הגג", אומר מקור בבית החולים. "אם תעריפי החניה יוזלו, החניון יהיה אטרקטיבי למבקרי הסביבה ויהיה מלא עד אפס מקום. הנושא הזה עולה בכל שנה מחדש ואין לנו פתרונות. בחו"ל יש ז'רגון נפרד - 'דאון טאון הוספיטל' - כשאנשים כלל לא מגיעים לבתי החולים העירוניים ברכב".

משלמים על חניה גם כשמבזבזים בקניון

>> גם קניונים מבקשים מחירי חניה שערורייתיים. אמנם להבדיל מבתי חולים, הבחירה אם לבצע קניות בקניון מסוים תלויה בצרכן, אך עדיין מדובר בתופעה מקוממת, במיוחד באזור תל אביב, שם מחירי החניה גבוהים מאוד.

בקניונים גבעתיים, מודיעין והנגב, תעריף החניה המקסימלי ליום הוא 50-70 שקל, אך הפיצוי למבקרים מגיע בצורת שעה או שעתיים ראשונות המוצעות חינם. התירוץ שמאחורי תמחור זה הוא שלקוחות שבאמת מגיעים לקנות אינם צוברים שעות ארוכות בקניון, ולכן נאלצים לשלם מחיר מזערי, אם בכלל. לעומת זאת, המחיר היומי הגבוה אמור להבטיח שמקומות החניה לא ייתפסו על ידי בליינים אחרים באזור שאינם ממבקרי הקניון. ואולם אותה הנוסחה לא עובדת כאשר מגיעים לתל אביב. כדי להכניס את המכונית לקניון רמת אביב, גן העיר, דיזנגוף סנטר או למרכז עזריאלי, תיאלצו להיפרד כבר בשעה הראשונה מ-5-15 שקל.

צילום: עופר וקנין

איך זה שבקניונים גדולים כמו שבעת הכוכבים בהרצליה ורננים ברעננה אנו נהנים מחניה בחינם אך באחרים נאלצים לשלם? עד לפני עשר שנים, הנהיג דוד עזריאלי, יזם הקניון הנושא את שמו, חניית חינם ואף הצהיר כי הצלחתו של מקום מסחרי תלויה בחניית החינם שהוא מציע. ואולם הזמנים כנראה השתנו. "מחירי החניה נגזרים ממספר פרמטרים. באזורים שבהם אין במרחב שימושים נוספים מעבר לקניון, סביר כי החניון יוצע למבקרים בחינם או במחיר סמלי", אומר ארנון תורן, מנכ"ל מרכז עזריאלי, על הסיבה לתמחור כבר מהשעה הראשונה. "חניון מרכז עזריאלי משמש ציבור רחב ביותר, המונה את המבקרים במגדלים ובסביבה העסקית של תל אביב, לשם כך בנינו בידול, ובימי חול החל ב-17:00 מחיר החניה הוא עשרה שקלים עד 04:00 בבוקר שלמחרת".

יום ראשון, 21 בנובמבר 2010

תו חניה- רעננה

תו חניה

אילו הטבות מקנה תו החניה?
תו החניה מקנה חנייה ללא תשלום בחניונים העירוניים ובדרכים עירוניות המסומנות בכחול-לבן ליד פארק רעננה.

היכן ניתן להנפיק תו חניה ומתי?
את תו החניה ניתן להנפיק במשרדי רשות החניה - אחוזה 103, רעננה. (מבנה אגף חזות פני העיר)
בימי א'-ה' בין השעות 08:00-18:00 ובימי ו' בין השעות 08:00-12:00.

מי זכאי לתו חניה?
תו החניה יחולק ללא תשלום בהצגת תעודת זהות וספח תעודת הזהות בה רשומה כתובתו של התושב ברעננה וכן רשיון הרכב הרשום על שמו או אישור ליסינג מהחברה.להורדת טפסי אישור הליסינג לחצו כאן.

מה על תושב לעשות עם תו החניה בעת מכירת רכב/החזרת רכב בליסינג לחברה?
• על תושב רעננה שמוכר את רכבו להסיר את המדבקה מהרכב הישן ולהחזירה לרשות החניה, וזאת על מנת לקבל מדבקה חדשה לרכב החדש.
• על בעלי רכבי ליסינג המחליפים את רכבם, להסיר את המדבקה הישנה מהרכב, בטרם הוא מוחזר לחברה, וזאת על מנת לקבל מדבקה חדשה.



ynet אישום: תקף נהג שתפס חניה ששמרה לו אשתו - חדשות היום

ynet אישום: תקף נהג שתפס חניה ששמרה לו אשתו - חדשות היום

אישום: תקף נהג שתפס חניה ששמרה לו אשתו

לפי כתב האישום, התוקף צעק לעבר הקורבן "אתה לא מתבייש?" והמשיך להכות גם כשכבר שכב על הכביש

רענן בן צור

פורסם: 17.11.10, 10:42

מצוקת החניה מובילה לעתים קרובות לעימותים מילוליים בין נהגים, אך הפעם חילופי הדברים הידרדרו כנראה לאלימות פיזית: דמיטרי שרגל, בן 28 מפתח תקווה, הואשם הבוקר (יום ד') בתקיפה וגרימת חבלות לאדם שתפס מקום חניה ששמרה לו אשתו.

לפי כתב האישום שהוגש לבית משפט השלום בפתח תקווה, המקרה אירע לפני כשנתיים ברחוב חיים עוזר בעיר. אשתו של שרגל ישבה על המדרכה ושמרה לבעלה מקום חניה, אך נהג אחר שהבחין בחניה הפנויה תפס

את המקום.

אשתו של שרגל אמרה לנהג כי היא שומרת את המקום לבעלה, אך הנהג טען כי לא מדובר בחניה פרטית וסירב להזיז את המכונית. כאשר שרגל הגיע למקום סיפרה לו אשתו על מה שקרה, והוא החליט להמתין במקום לנהג שתפס את מקום החניה.

כעבור עשר דקות, כאשר שב הנהג למקום, צעק עליו שרגל "אתה לא מתבייש לקחת את החניה?" והחל להכות אותו. לפי כתב האישום, הוא היכה באגרוף בפניו, הפיל אותו על הרצפה והמשיך להכות אותו בזמן ששכב על הכביש. כתוצאה, נגרמו לקורבן חבלות ופצעים בחלקי גוף שונים.

תגיות: פתח תקווה | חניה

בית המשפט פסל את מצלמות החניה

בית המשפט לעיניינים מקומיים פסל השבוע דוחות חניה שקיבל אזרח ממצלמות בגלל אי חוקיותן • דובר עיריית בני ברק: "יערערו בבימ"ש מחוז...