יום חמישי, 24 בדצמבר 2009

הוכה בעקבות סכסוך חניה – יקבל פיצוי - אוטו

הוכה בעקבות סכסוך חניה – יקבל פיצוי - אוטו

הוכה בעקבות סכסוך חניה – יקבל פיצוי

17.12.09 מערכת PsakDin.co.il

אדם שרכבו נחסם ע"י רכב אחר וחיכה כ-50 דקות לבעל הרכב החוסם, ציפה לקבל התנצלות. במקום זאת, הוא ספג אגרוף בפניו. בית המשפט פסק פיצויים של 8,500 שקלים לנהג המוכה

9 תגובות | תגיות: קנס, פסק דין, בית המשפט, סכסוך חניה

באפריל 2006 החנה משה לוי את רכבו במקום חניה מוסדר בקרית מלאכי. מששב למקום החניה הוא מצא כי רכבו נחסם ע"י רכב אחר. הוא המתין כ-50 דקות ורק אז הגיע בעל הרכב החוסם. לוי פנה לבעל הרכב החוסם, דריגואס דריס יוסף, ואמר לו כי בכך שחסם את רכבו נהג בחוצפה. במקום לשמוע התנצלות, השיב לו יוסף: "מה אכפת לי שאני מעכב אותך".
משהבין כי הוא לא יזכה להתנצלות נכנס לוי לרכבו תוך אמרת קללה. בתגובה, הטיח יוסף את אגרופו בחלון מכוניתו של לוי, פתח את דלת הרכב והכה את לוי בפניו. לוי שהחליט לא לוותר, ניסה להזעיק משטרה, אולם יוסף סירב להמתין ובצאתו מהחניה גם כמעט שדרס את לוי.
בעקבות אירועים אלו, הגיש לוי תביעה כספית לפיצויים בגין נזקי הגוף שנגרמו לו.

במשפט טען יוסף כי זה לא הוא שחסם את רכבו של לוי שכן הוא החנה את רכבו כחוק. עוד טען כי ברגע שהגיע לרכבו, מיד התנפל עליו התובע בצעקות ובקללות.

למרות שנטל ההוכחה רובץ על התובע ולמרות שבית המשפט הזהיר את התובע כי עדותו היא עדות יחיד – של בעל דין אשר יש לו עניין בתוצאות ההליך, החליט השופט איל באומגרט, לקבל את גרסתו של לוי. "התובע עשה רושם שמודע גם לכישלונו והודה בפה מלא כאשר שגה בקללו את הנתבע". ציין השופט. "הנתבע עשה רושם כאדם מהיר חימה אשר אינו מוכן ליטול אחריות על מעשיו".

לדברי השופט מדובר באירוע אלים שאין להתיר אותו ושכמותו. הנתבע עשה דין לעצמו בכך שחסם את רכב התובע והיכה אותו לפיכך נפסק, בעל הרכב החוסם ישלם לתובע פיצוי כולל של 8,500 שקלים.

לעיון בפסק הדין
לאתר המשפט הישראלי פסק דין

יום ראשון, 1 בנובמבר 2009

עבר בקריאה טרומית: קנס חניה יקוזז לחצי אם ישולם תוך שבועיים

הצעתו של ח"כ אלי אפללו עברה ברוב של 54 תומכים ובלי מתנגדים ■ אפללו: "קורה לפעמים שמדחן התקלקל, יש עיכובים לא צפויים או חוסר אפשרות לקנות כרטיס חניה - אלה לא עברייני תנועה שאיתם צריך להחמיר"

28/10/2009, 14:20 שלח תגובה במיילאפרת אהרוני הוסף כתבה לכתבות שלי

יום רביעי, 19 באוגוסט 2009

מדי חניה אישיים - Personal parking meters


מדי חניה אישיים המכונים באנגלית personal parking meters או in car parking meters הם מכשיר אלקטרוני בגודל של כרטיס אשראי .
הנהג מחזיק את מד החניה במכונית ומפעיל אותו בכל פעם שברצונו לחנות במקום המחייב תשלום עבור חנית רחוב.
למכשיר מספר יתרונות .
לנהג :
1.אין צורך במזומן
2.תפעול קל מהיר ונוח
3.חוקי החניה מתוכנתים בתוך המכשיר
4.אין צורך לחפש מכונת תשלום או לקנות כרטיסי חניה מתגרדים.
נושא זה הוא חשוב במיוחד לאנשים בעלי מגבלות ניידות כמו מבוגרים ,אמהות עם ילדים וכו,5. הנהג משלם רק עבור זמן החניה בפועל ואינו חושש לשלם יותר מידי או מעט מידי (ולקבל דו"ח )
לעיריה :
1.דמי החניה משולמים מראש
2. אין צורך בתחזוקת ציוד
3. לא נדרשת השקעה ראשונית ברכש הציוד
4. קל לאכיפה ובדיקה .
השוק של מדי החניה האישים נשלט ע"י חברות ישראליות . חברת איזי פארק חברת בת של חברת OTI מראש פינה מפעילה את השירות בכל ערי הארץ. לעומת זה עד היום לא הצליחה איזי פארק לשווק את הטכנולוגיה שלה מחוץ לישראל .לעומתה חברת גניס מערכות בע"מ מנס ציונה היא החברה המובילה בעולם בתחום עם למעלה מ- 150 לקוחות (ערים ואוניברסיטאות המשתמשות בציוד שלה ) ב- 13 מדינות. בין הלקוחות הגדולים של גניס אמסטרדם בהולנד , הלסינקי בפינלנד והערים שטוקהולם וגוטבורג שבשבדיה
נכתב ע"י ארנון אפרתי

ארנון הוא סמנכ"ל לשיווק ופיתוח עיסקי בחברת גניס מערכות בע"מ ( http://www.ganis-systems.com ) החברה המובילה בעולם בתחום פתרונות מתקדמים לחניה .

תשלום חניה באמצעות טלפון נייד

החניה באמצעות הטלפון הסלולרי היא אחד האמצעים שנוספו בשנים האחרונות על מנת לאפשר לנהג לשלם את דמי חניה בצורה נוחה
המערכת פועלת בצורה הבאה:עם הגיעו למקום החניה הנהג יוצר קשר עם המחשב המפעיל את המערכת אם באמצעות שיחה רגילה או ב- SMS . הנהג מודיע על מקום החניה (עיר או אזור )ולפי הצורך גם על מספר הרכב.מערכות שונות פעולות בשיטות שונות יש כאלה המחייבות להודיע את זמן החניה מראש ויש כאלה המחיבות התקשרות נוספת על מנת להודיע על סיום החניה .
הדיאלוג עם מחשב המערכת מתבצע ע"י הקשה על מקשי הטלפון או באמצעות מערכת זיהוי קולי (IVR )עם חזרתו לרכב הנהג מתקשר בשנית ומודיע על סיום החניה . במידה ובעת יצירת ההתקשרות הראשונית הנהג קבע את זמן החניה הרצוי החניה תפסק באופן אוטמטי אבל הנהג יכול לשלוח SMS נוסף ולהאריך את זמן החניה באם טרם חזר לרכבו
העלויות : (מבנה עלויות אופיני )?תשלום חודשי ( כ- 2-3 דולר לחודש )תשלום ל אירוע חניה ( 10-20 סנט )זמן אויר - בד"כ שתי שיחות של 20-30 שניותזאת בנוסף לדמי החניה ההרגילים הנגבים במקום.אלה כאמור תעריפים אופייניים ויתכנו הבדלים גדולים בין מפעיל למפעיל .
בארץ מבנה התעריפים שונה מעט , אחד משני מפעילי השירות גובה 7 ש"ח לחודש והשני אינו גובה תשלום חודשי כלל . שני המפעילים מקבלים עמלה מהרשות המקומית והנהג משלם רק את עלות התקשורת הסלולרית (כמה עשרות אגורות לחניה ) החניה הסלולרית מתאימה ביחוד לחונה המזדמן כזה המעונין במירב הנוחות ואינו מתנגד לשלם את העלויות הנלוות הגדולות . משתמשים "כבדים " יטיבו לעשות שימוש באמצעים כמו "מדי חניה אישיים ". (" איזי פארק " בארץ )
בסקר שנעשה לאחרונה ע"י Parking Network , עיתון המופץ באינרנט למומחים בתחום ועוסק בנושא החניה נשאלו הקוראים על דעתם לגבי עתיד החניה הסלולרית .
להלן התשובות שניתנו :(כן =סבורים שלשיטה יש עתיד לא = סבורים שלשיטה אין סיכון להצליח )
  • כן - 40.3%
  • לא- 53.19%
  • לא יודע - 6.38%
החניה הסלולרית נחשבה לפני כמה שנים כהבטחה הגדולה בתחום תשלום דמי החניה ברחוב (ON STREET )אך למרות הפתיחה המבטיחה לא זכתה הטכנלוגיה בהצלחה הצפויה בעיקר בגלל עלותה הגבוה הסקר משקף את חילוקי הדעות ואי הבהירות לגבי עתידה
בארץ עוסקות בנושא החניה הסלולרית שתי חברות : סלופארק ומובידום (בשיתוף עם מילגם )

נכתב ע"י ארנון אפרתי
ארנון הוא סמנכ"ל לשיווק ופיתוח עיסקי בחברת גניס מערכות בע"מ
( http://www.ganis-systems.com ) החברה המובילה בעולם בתחום פתרונות מתקדמים לחניה

בית המשפט פסל את מצלמות החניה

בית המשפט לעיניינים מקומיים פסל השבוע דוחות חניה שקיבל אזרח ממצלמות בגלל אי חוקיותן • דובר עיריית בני ברק: "יערערו בבימ"ש מחוז...